cerita arini bukan la niat nak menunjuk, just nak belagak sikit je..haha xde la..
Today me & my bebygerl has the same necklace..ohh sweet la bebygerl ni..HAHA..
idea  sape la..
just wanna appreciate our relation as BFF..so we put our name & symbol at the same necklace..
luv u nyahh! =33 ohh tidakk..macam lesbo dah ni..hak3..
time kite wat necklace ni pun akak kedai 2 tengok semacam je..
Haa akibat x de BF la ni..ehh x kesa la..I ade BFF tau, double F lg.. ;P~ ~
aq happy hidup dengan family & sahabat je.orang yang paling kte perlukan time susah & senang..
now sahabat yang paling rapat n dekat dgn aq sekarang mesti la budak montel ni MOGI AZAHARI!
xde kau..maty kejung la aq kat tempat ni weyhh, ibarat hidup x bernyawa, bagai terdampar seorang diri ditengah pulau, seperti tenggelam di kegelapan malam......(drama kau suria x agak2)nak cokelat fara!
ahaha=3
u'r the best 4 me, even aq ni slalu kasik masalah kat kau,kau still dengan aq jugak..TQ
*kau da bole nyanyi dah lagu 'trouble is a friend'..hehe
Sun/Suria & Mogi/Farah =33


Our necklace
Links to this post
TIARA HASBI JUMAIL  HAppY BirthDAy!!sweet 9teen sahabat..
semoga happy selalu,panjang umur & may Allah bless you owayz..=)
& paling penting kite kawan sampai maty taw! <3 taw..eheh..^__^
dalam group kite,kau antare orang yang paling caring taw..macam mak2 dah..haha..& kau paling slamber gyle..u memang best la nyahh...!!
rindu zaman sekolah kite..lepak same2,ponteng klas same2 g tido pun same..haha
& now,kite da x study tempat yg same lagi..sedih tau..but kite x pena lupe kawan kan
(walaupun aq org last yg kau bagitau pape psl prob kau ;P)..
nak wat macam mane kan..future masing2..
aq support je ape yang terbaik untuk geng kite..x kan la nak tggalkan future kite,come on la haha..
kawan yang baik akan paham sume 2(ecehhh) haha..
luv u tiara!
special 4 u bufday gurl!!

p/s:tiara be yourself yarh..jgn berubah tau..GKM(geng kite)  syg sgt kat kau..=)
Links to this post
sometimes we need to be alone..ecehh ..
yela..bile sorang2 ni kite akan banyak berfikir(Yeke??) buat citer je..hehe
time sorang2 ni la,tibe2 aq merindui seseorang..haa..teke..teke...

mesti la rindu my mum n dad include family la( 1..2..3..lebih dr sorang dah ni ^^')
ohh..sweet x abg,akk n adek ku dpt sibling mcm aq ni??ahaha perasan..
tapi..siyes aq rindu.. & i really mean it!(amboii drama die) =3..
sebaik la mama call petang td,terubat la hati dan perasaan ni..wuuu..rindunye maa..T_T..
bile kite bole berchatting dalam FB ye mama??hehe
after beceloteh dengan mama..aq cube mencari abg,akak & adek ku..dengan care berjimat cermatnye tanpa mnggunekan credit..yes! FB adalah tempat yang terbaik untuk berhubung..haha..
& aq mule mngacau mereka..yeahh..
mangse yg 1st skali aluyyy!...
(=__=)feedback ape la yg aq dapat ni..aishhh....


nextttt...my sis..^__^


 pastu abang aq yg 1st ni..x pena2 aq jadik mcam ni..maluu oiiii!!>_< haha


 & last,my lil brother yg pemalu ni...kenape la die senyap je..terkejut kot..


conclusion dari citer ni..diorang mesti heart attack bile aq tulis status macam 2 sebab mmg x pernah pn aq nak cakap(akakku,abgku,adekku) kitorang da mcm kwn, 'kau aq' je..haha..
bile pggl mcm 2 diorang akan terkejut munyet..
ni belum lagi aq cakap kt sorang2 : syg I LOVE u
                                                         :my sibling u AWESOME!
                                                        : oh goshh! u look so NICE today 
                                                        : abg,akak,adek..SAYANGNYE!         
 ade yang muntah darah warne pink, hijau, kuning biru , oren, coklet, purple..haa kaw..=D

btw,thanks korang..korang la sibling yg paling best & yg aq ade kt dunie ni..^__^
 (bak aiskem sundae, aq da puji ni XD)

bile lagi kite nk berkumpul macam zaman kite kecik2 dulu ye??..duduk 1 rumah & 1 bumbung!

RINDUnye kat korang...aloy,angah,abg,soleh cakap la aq sweet weyhh!!
HAHA(geli la)


tapi diorang x kan percaye..plus,bole muntah kot..(¬_¬)
Links to this post
wahh da lame nk citer pasal ni..tp kene pilih tarikh yg best..
maka pd tanggal 25June adalah tarikh yg sesuai (x best pn tarikh ni??..ehh bia la, aq suke ;D )..
since aq umur bape ye..x sure la 14 kot ntah la..lupe..
1st time aq nampak papan ni kt highway kat tepi jalan..tibe2 aq tersenyum ( cacat ke? )..aq suke!!..=33..ohhh
board SIME DARBY ni la

dulu xde sape pun tawu, x kn la nk jumpe sorang2 bagitau "ehh aq suke board ni tau" malu la temahh haha..tapi skang ade jgk la orang da taw  hehe lagi2 (my bestie: mogi, aken  ,roomate),sbb diorang nampak dalam lappy aq ade pic sign sime darby,snap pic board 2,aq search pasal sime darby & carik pic board 2 bagai.. 
kecik2 dulu hp pun bukan canggih mane, snap pic kt highway 2 nampak bayang je dikk oii...lappy pun x mampu beli lagi,internet x de, x dapat la nk search2 ni haa..
so kecik2 dulu diam je la & just tengok board 2 kt tepi jalan..tpppp dapat tengok bape saat je..ayah aq ni bawak kete laju la..=__=,,
but now da senang..=D lagi2 ade bantuan dr budak gemok..hoho..

1 ari tu..tengah online ni,da x de keje sangat masuk wall orang tengok sane sini xreti diam..haha..
tibe2 aq terjumpe sorang kanak2 ni..kat info die tls: studied at sime darby plantation academic.. 
what the =o= !!...kenape aq x taw weyhh???da nak abez part 2 baru tawu..apekah..
(x puas aty lg 2) aq g siasat, adekah kanak2 ni pembohong..
macam2 soalan aq kasik dush2,penat kot budak 2 nk menjawab..HOHO
finally..mmg betul sime darby ade academy sendiri~~ ape la kau ni suria..ketinggalan betul
btw..happy jugak dapat kawan yg study dalam academy 2..at least bole taw sikit2 kn..sob..sob..sob
dlm hati:still x puas aty lagi 2,,kenape den yg lambat tahu ni??

*tengz a lot to pacik Aken bff (bodek2)haha..:
                         antara pic2 simpanan yg di bagi, dicopy lg hoho.. 

feedback y aq da dapat dr orang :
= pelik la kau..kenape bole suke?
= x logik la kau ni..
= mustahil la kau ni..
= ececeh..ade makne 2..(aiyooo x de pun la)

x taw la nak explain macam mane..kasik teori jela..lebih kurang macam orang2 dalam citer "Ripley's Believe It or Not!"..pelik tp diorang suke..kn..kn..kn
* kau ni macik,macam xde kene ngene pn..
haha

Links to this post
Keje paling mujarab untuk menghilangkan ngantuk dalam kelas, mesti la menconteng-conteng..
lagi2 kelas 2 boring..mate plak da x bole handle..da macam patung bernyawe je..
akibat kekurangan kertas & otak pun mase 2 half2 je berfungsi..
oxygen pn macam sikit je..sape sedut lebih ni weyh..
nampak plak tangan membe(mogi )sebelah  ni mcm kosong je..mane urat2 die?ohh tangan die gemok..haha..
highlight pun ckup pakej warne warni,pen sepah2..
ape lagi..abis tangan budak 2 aq conteng-conteng..hoho
ni la hasil dye:


special from mogi:die yg conteng ni<3<3 <3 suke weyhh..cantek..sebelah ni,tangan sis Faz jadik mangse jugak..HOHO






                                           hasil karya sendiri..huduh pun..




bad effect: kene sound dengan lecturer..she say "your parent will not like what u did this"

woahhh..speechless..=__=..
mama..ampunkan daku..
Links to this post
I don’t realize how much I care about someone until they don’t care about me.
No one can promise they’ll never hurt me, because at one time or another they will. 
The real promise is if the time we spent together will be worth the pain in the end.


& I’m going to smile and make you think I’m happy,
I’m going to laugh, so you don’t see me cry, 
I’m going to let you go in style, and even if it kills me 
- I’m going to smile. ;')




~~Never be sad for what is over, just be glad that it was once yours
Links to this post
In happiness, in sorrow
You were always in my mind
I may not have always said it
But, it's the day to say it loud.
'I Love You Dad'
Wish you a superb Father's Day!

Hoping this Father's Day is special
The kind that you won't forget
One of the happiest you've had
In fact, the happiest yet!
Have a Brilliant Fathers Day !



as ur daughter..im so glad n grateful, cause has father like u incik aziz..^__^..i oways wish that  " hope u happy live together with we all as 1 family"
special for: Abdul Aziz

*One father is more than a hundred Schoolemasters.  ~George Herbert, Outlandish Proverbs, 1640

Links to this post
dipagi yg indah..sume student beriye-iye bangun pagi sbb kene bkumpul jam 6.45a.m utk aktiviti wajib kolej..
tp time 2,aq & sis fazz plak beriye-iye tido x ingat dunie..sbb set alarm awal sgt then  tido la kejap bajet jap lg bangun..=D
haa kaw bangun jam 8 lebih..
mngglabah pikir camne nk dapatkn cop..cop wajib kot..susa la den kalau x dpt kolej sem depan..
nk mntk tolong wing capt..ade pulak die..missing..aiyoo..~~
nk x nak carik la ketua blok..ohh sbaek jmpe..
then kene wat drama sikit la..x dptnye dik sign attendance 2 klu alasan 'saye baru bangun ni' ade die kesa..
after settle sume..
jommmm start gotong royong..(muke terpakse) =_=


1st skali cuci bilik dulu la baru luar..otw kemas bilik 2..datang cik senah jual makanan..aishh macik pantang naa ade makanan ni..hoho..tp sis fazz yg beli..aq tukang makan..haha x malu..tp sedap la..kalau makan ni x bole berenty..nyumm..nyumm.nampaknye aktiviti kite arini cuci mulut yer..

mini karipap...nah..nahhh..amik 1..kecik je..mulut aq lagi besa=D

* motif entry arini nk cter pasal makanan je..haha



Links to this post

1 ary ni punye la rileks ..begolek sane sini..sbb segale kerja or assignment akan di postpone kan ke ari ahad..
'hah bagus la , ske sgt buat kje last mnt' tibe2 teringat mama ana berkate-kate..<3..
teringat je..nak wat assgnment 2 now, mmg x lagi la....klu mama bace ni PANGGG!! penampar super saiya aq dapat..
sbb x sedar diri lagi 2..
time begolek-golek ni la tibe2 teringat makanan...
ohh tidak takoyaki & sotong goreng tepung !! celah mane cik temah nak carik dalam hutan ni..
tibe2 teringat kat abang kacak bername Azrul Azizi(ecehh dan dan je)..
ohh aloy..i need ur help naa..haha
diam x diam..rupenye otak aq berfungsi dengan jayenye bile pikirkan takoyaki n sotong ni :


 illusion from my brain: Haaa nampak x ape ni...macam  kenal kan..kalau pegi jusco je mesti kaki ni gatal begerak kt          
                                                  stall ni haa..<3 TAKO TAO!





                         ohh tidakkk..kotak ajaibb..jauhkan diri anda dari saye =o= ~~
                                 


 tadddaaaaa** ni la takoyaki yg berade dalam kotak ajaib 2..ohhh no..air liur x  terkawal dah...=D haha
order la chicken cheese or octopus..sure sedap gyle weyhh..err..~~o lapaa..next..next..




after that,dekat2 area tako tao 2 ade je banyak makanan yg wujud ..aishh..pantang betul la... sutunggg sedapnye kaw ni..kenape la sdp sgt???
          

= ____= ohhh dunie..sedapnye..enough..enoughh..!!makin melarat 
ni..

*tayangan umum ni tersangat la khas kepada aloy yg montel..nnt bawak aq gi makan ni yer...=)
Links to this post
Finally..wjud pn ini blog..=D
even x complete..mmg keje aq slame ni wt separuh2 je nnt sambung..
& special tengz to sis fazz..my new rumate yg sgt baik n byk tlong...^__^ HOHO..
blog ni dwujudkan sbgai tempat conteng2 je,& lg advance la dr kertas n buku2..
klu x before diz conteng or cter pape atas kertas mst ilng sbb letak merate-rate,selit celah buku mne ntah..
tp..............
menconteng ini blog sgt leceh la dr menconteng kertas..
"2 la kaw..org ade kaw pn sebok nak ade.." =_=
:hakikatnye aq mmg saje gatal nk wt blog mcm org laen..haha



ni la Sis Fazz y sgt baik + cntk tuh..tq <3

Links to this post