Hi jiran! ^^..x sangke da berpisah hampir 8 tahun bole berjumpe balik yer..
dulu kau gemok pendek now da besa gajah..haha..lebih kurang je (mst kau cakap kurang ajo kn) xD
ohh kenalkan jemah ni name dye NAFIE NOOR AZMAN a.k.a jiran kecik2
& jiran besa2 dye AEMIE ANWAR..hehe
at 1st macam x caye kau nk datang..jauh kot..
tapi bile kau da smpai 2 nak xnak aq caye la..haha..
memandangkan kau dari Pahang, maka dgn automaticnye aq la pemandu pelancong bawak korang bejalan di Joho.^^
hari2 terakhir  hujung tahun ni hangout dgn korang antara memory yang seronok la!..thanx weyh

ni dye mase aq knl kecik2 dlu time kat Negeri 9..comel kn..macam nk lempang je..haha

& now da besa..=,= hampir x knl..sape ni?ohh jemah si penirukk..hehe

bowling time..kene pakse main..tehee* 
ehem..ehemm.aq menang..haha xD
N: Nafie
A: Aemie
S: Sun





jemah..jgn sebok la tgk..xD
yerr..yerr..aq tinggi..xpayah bagitau orang..haha


aemie nak ke?aritu sombong da offer xnk..haha
tengz 4 air..^^
*kat sini la jumpe kanak2 yg mengade2 macam napie..hoho
Happy Tree Friends(cter dasyat 2)

start dr  mne ye?ingat2.. =,="
kota --->jusco beli makan  --->  daiman  bowling--->  danga bay ---> angsana makan2
--->  majidee*abc cokelat*murtabak ---> balik2..
byk makan la!
Actlly,banyak lagi tempat aq nak bawak korang ni..tempat makan yang sedap2 lg..Tapi memandangkan aq sedar yang kaki Aemie 2 kaki manusia bukan kaki robot ,so kite jalan mane yang sempat la..haha..*ade jgk yang patah kaki nanti..
Btw..hari ni memang best! for sure Aemie lg la suke kan..ramai jodoh dye kite jumpe..woottt..GADIS PINK..;D haha..

THANKS................

iklan:
"hello kotak comel*xnk bukak..hi blackforest"..nyum..nyum..^_______^




Links to this post
GKM=  Geng kapak merah..( =,= xtau la npe nme group kite mcm ni?? xde yg lagi waras ke..haha)
after habis sekolah je kita sume tercampak mne2 ntah..ade yg kt perak,segamat,n9..
susa nk jumpe..rindu korang sume.. :')
sbaik time cuty sem sume balik utk cuty deepavali..so dapat la berkumpul mcm dulu..

miss this moment weyhh..

ok our journey start from:


kota tinggi--> Daiman Bowl--> Pasir Gudang(Tutti Frutti)--> D'Terrace steamboat BBQ-->balik2..

n spanjang perjalanan 2..macam2 jadik..sesat mane2 ntah..tapi kita sume HAPPY..^^ sayang korang!


T= Tiara
SP=Suria Pagi
AA=Adah Akinamora
I=Izaty
BB=Bella 
*name aq plg xsedap korang letak..=,=

*hehe..nak blgak sikit..tengok la sape plg terel kn..hoho..


tutti fruiti..aq pnye paling sedap* prasan..ahaha


welcome to D'Terrace steamboat BBQ..
bole makan smpai muntah yer..unlimited..haha..=)






Links to this post

Links to this post
my artwork..^^
more to doodle..haha huduh..:


time lukis kat sekolah..form 4
berangan time cikgu ajar..=)

head by: sunday
body by:soleh...
gamba tahun bile ntah ni..

design for GKM
location:smkth
year:2008

location:home
xde keje sgt..time form 4



tehee..=D


design baju kelas 5sc 4
08/09

lupe tahun bile ntah ni..haha

2011
2010
12/2011
 12?2011

ni la hobi sejak dari kecik time bosan2..habis kertas kene conteng..x cukup kertas meja pun boleh..vandalism..haha..=D
menconteng bila time boring..melepaskan tension..berangan..
hee..lukisan tempat aq meluahkan perasaan..sebab orang x paham..hee
ni sbhgian je..gamba lame banyak ilang..iskk..
<3 art!..

*xde bakat pn..conteng2 je..







Links to this post

  • da ade tiket balik?
  • xde..wahh kenapa?ade tiket terbang nak datang kat aq ke?
  • tiket merangkak ade la..nanti aq hanta gune kambing..kalau kambing 2 kene laggar lori x sampai la..
  • =,=..err..ok aq tggu b4 christmas..kalau x..siap kau!


 p/s: sesapa nampak kambing kat uitm ni..bgtau aq..aq nk tiket balik..haha

macam ni...=D
Links to this post
18/12/2009


in memory......

Links to this post
si anak : ma lame x makan rambutan..tibe2 terliur la..bile musim rambutan?

si ibu    : aritu time puasa kan musim rambutan..

si anak  : yeke?kenape mama x beli??

si ibu     : xde sape mintak..

si anak  : laa bukan selalu mama beli buah ke..hehe

si ibu     : mama beli buah yang mama suka la..

si anak   : ohh..*nak rambutan.. :')

2 bulan kemudian.....

si anak   : mama aritu kat tempat belaja, ade pokok rambutan da bebuah tau..tapi pokok 2 kat cerun
               bukit  kene panjat macam monyet baru bole dapat buah rambutan 2..sedih la..

si ibu     : yeke..pegi la kawan dengan monyet..suruh dia amikkn buah rambutan 2..hehe

si anak  : haha mama ni, nanti betul2 mama terkejut plak..= ='..ma..bila musim rambutan lagi?

si ibu     : bila ade musim durian nanti ade la musim rambutan..

si anak  : yeke?wahh..da nampak banyak org jual durian tepi jalan ni.. *berharap

2 jam kemudian.
singgah di R&R..

si anak  : ma!kedai tu jual rambutan la..haha *sambil berlari-lari anak

si ibu     : haa rezeki la 2..nak x..?

si anak   : mesti la!hahahaha >o< muke bahagia

si ibu      : suka la 2..

si anak   : haha mesti la mcm nak tepuk2 tangan je..

tepuk dahi 2 nnt..
erkkk~~ okeoke..=,=

TERIMA KASIH MAMA..^^




Links to this post
modul sem ni sangat best sebab main hujan start dr pukul 1 lebih - 5 lebihlebih..memang hari tu kitorang antara orang yang wangi sebab mandi 1 hari x berhenti..;P sampai berkedut-kedut kaki dengan jari tangan ni..
da lama kot x main hujan..last main hujan tergolek-golek time part 1 dengan bebygerl..sebaik x kene fire dengan petir..haha..
& modul ni patutnye lagi best kalau dapat masuk hutan..xde rezeki..nk wt cemana..~~

ok modul ni start pagi dengan dengar ceramah tentang sejarah..=0= uwaa~~ ngantuk..
after zohor trus start explorace dalam hujan..yeaaaayyy!

LOKASI 1: pergi blok Intan(teka silang kata) 
||
||
V
LOKASI 2: pergi blok Taming sari(fuhh cuci mata) XD
jawap soalan agama..hah sape ntah imam muda dalam group ni
||
||
V
LOKASI 3: pergi blok Mutiara(blok awek, fewittt!)
kene nyinya ligu negiriku..haha kene tukar lirik,huruf a kpd i & i kpd a
=,= ntah jadi pape je lagu 2
||
||
V
LOKASI 4:pergi ke blok I(tipuuu rupenye blok C)
di sini terciptanya model puak navi..=D kene cipta baju dari daun2 n bunga2..
habis togel pokok2 kat uitm ni..
||
||
V
LOKASI 5: pergi ke blok Sri Laksamana(SL)
permainan psyco gune tali..sebaik x berbelit kitorang..
||
||
V
LOKASI 6: pergi ke blok Sempana Riau( yes cuci mate lg)**
main teka teki plak..x mencabar btl..hee
||
||
V
LOKASI 7 : pergi blok Baiduri (kembali ke blok awek, penat weyh)
main sudoku..*knape dlm kotak ni ade je no yg sme
aishh korang hentam je..= ='
||
||
V
LOKASI 8 : pergi ke Bangunan Kayangan,BK(atas bukit)
time ni skru kaki da tercabut.. >,< xde atas bukit lg ke nk ksk jalan
jawap soalan pasal uitm..hoho(sy failed)teet!ksk org lain
||
||
V
last skali:kembali ke masjid..tamat
KRUKKKK...KRUKKKK!!perot lapar...sebaik dapat kupon makan..trimas uitm  ^__^

*btw start dr modul part 1- 4..modul kali ni la paling best..sebab dapat group yang best..korang memang support+ting dua2 skali hoho..

sekian,
with bebygerl^^ basah kuyup..




ohhh!1 misteri time modul part ni..sape punye tapak la tetinggal kat masjid ni..?






Links to this post
I breathe you in with smoke in the backyard lights,
we used to laugh until we choked into the wasted nights.
It was the best time of my life, but now I sleep alone,
So darling, don't, don't wake me up, 'cause my thrill is gone.
(Say I'm wrong)
In the sunset turning red behind the smoke,
forever and alone.
Yeah!

You've gone and sewn me to this bed, the taste of you and me
will never leave my lips again under the blinding rain.
I wanna hold your hand so tight I'm gonna break my wrist,
and when the vultures sing tonight I'm gonna join right in.

I'll sing along, oh
'cause I don't know any other song.
I'll sing along,
but I'm barely hanging on.
No, I'm barely hanging on.
By the time you're hearing this I'll already be gone,
and now there's nothing to do but scream at the drunken moon.

This isn't fair!
(No!)
Don't you try to blame this on me.
My love for you was bulletproof but you're the one who shot me.
And god damn it, I can barely say your name,
so I'll try to write and fill the pen with blood from the sink.
Woah oh
But don't just say it, you should sing my name.
Pretend that it's a song 'cause forever it's yours,
and we can sing this on the way home.

I'll sing along, oh
'cause I don't know any other song.
I'll sing along,
but I'm barely hanging on.
No, I'm barely hanging on.
By the time you're hearing this I'll already be gone,
and now there's nothing to do but tear my voice apart.
Nothing to do,
and scream at the drunken moon.



Links to this post

THE POWER OF DREAM..yoshhh! sesuai la 2..hehe..memang impian aq untuk pakai kereta ni..tapi ikut kan hati & separa sedar kepala otak ni..aq nak kereta FERRARI..kereta yang 1st aku jatuh cinta mengidam nak pakai since main game need for speed time umur 9 tahun..haa ikut kan akal 'berlawak ape..ingat kereta tu seringgit dua bole dapat' kalau bukan orang kaya duit berjuta-juta x payah berangan nak pakai..mimpi pun belum tentu dapat..ok aq sedar tu..so I'll keep it as a dream that will never come true la :').. alaa..kereta mahal berjuta-juta pun x guna sebab nanti bila meninggal, kereta mayat & keranda yang bawak kita ke kubur..bukan kereta kuda 2..kan..(sedapkan hati)

x meletakkan harapan tinggi langit pun,kalau orang dengar mesti ketawa 'impian ape ni x bole go la,benda kecik'..its ok la korang orang senang sebut apa je,bole dapat or parent korang bole kasik..tp bagi aq x,sebab aq bukan anak orang kaya,bukan anak orang yang senang lenang :) ..just hope aq akan dapat pakai kereta honda..& aq rasa kereta tu mampu untuk dimiliki ramai orang..kalau orang lain boleh ,aq pun mesti boleh..aq akan berusaha untuk dapat kan apa yang aq nak, x kesa cepat atau lambat..usaha sendiri bukan mintak2 kt orang..& sifat tu aq selalu ingat..for sure hasil usaha sendiri 2 memang kita akan appreciate sgt2 la..lagipun mintak2 ni belum tentu dapat,sape nak kasi la dear,kalau anak raja boleh la minta ape pun dapat..kalau kita mintak..dapat tu memang dapat..dapat kaki la..

kalau 1 day nanti aq berjaya(berangan lagi =P) aq nak orang 1st yang naik kereta ni my parent!family la..^^
kalau jalan2 nampak kereta honda lalu,aq selalu cakap kat mama.."hah!nanti da besar, ayu nak pakai kereta honda macam 2 la ma"..& mama aq x ketawa pun even aq berangan je cakap mcm tu,siap bagi semangat suruh aq belajar pandai2 & carik kerja yang bagus beli sendiri..yes! I'll mama..

& impian ni aq share kat orang2 yang penting dalam hidup aq,diorang mesti spport bg semangat hehe..& salah sorang nye si gundut ni ajak fight sape pakai kereta besa guna duit sendiri dalam masa 10 tahun..=,=
heh now umur 19 tahun belaja pun x habis lagi..habis belaja lagi setahun lebih,tu belum amik degree,master,phd lg..n berbaki kan bape tahun je la aq kene kumpul duit..tapi x pe,perjanjian 2 jadi semangat kat aq..& aq akan berfikir apa je cara untuk dapat kan..Insyallah..kalau ade rezeki
semoga menjadi kenyataan..
-challenges & competition was start now..
HONDA CIVIC

HONDA ACCORD
CR-Z

handsome nye kau ni kereta..meyh la jadik pakwe saya..haha(*,*) muka bersinar-sinar..

Links to this post
suara budak kecik comel ohhhh.. >o<

since dengar suara budak kecik dalam fon..wuuu..suka gile la!.. comel sangat.. selalunye budak kecik x suka cakap dengan orang dalam fon, nanti diorang lari..
kalau cakap sorang2 tu suka pulak..

tapi ade budak bedua ni suka layan call aq..hehe ( x tau la abang dye pakse ke hoho)
name diorang izz & azib..
pandai gila becakap..comel je..izz & azib ni adek Dice..sorang umur 4 tahun yang lagi sorang 2 tahun kot kalau x silap..tp petah je cakap..

suka time diorang panggil:
"kak ayu..kak ayu..kak ayuu" ( alahai comelnye >,< cairrr..haha)

& ske ayat izz be4 die start nyanyi
"tunggu kejap ye..kejap..tengah loading nii.."


si comel Izz & Azib
Hi..sy Mohamad Izz Ramadhan
bruuuu..<3.. ni Mohamad Aqil Azib


Izz yang paling banyak bercakap & die suka nyanyikan lagu, siap request nak nyanyi kan lagu ape lagi.. :)
wahh 1st time tau budak kecik nyanyi lagu kasi aq dengar on call..haha lagu2 die pun comel macam budaknye..
  • lagu boboiboy
  • lagu abc
  • lagu doraemon
  • lagu wonderpet
  • .....
  • ......
  • .........
aaaaa..lupe plak tjuk lagu dye...haha.. btw happy sangat dapat on call dengan diorang bedua ni..hehe..sangat comel!
*nanti kita jumpa ye Izz ..^__^..wink..wink~~*

& ade lg sorang pakwe cumil ni mintak mama call nak cakap dengan aq hehe..name die danial..suara dye pun comel macam izz & azib 2..memang suara budak kecik ni same ye?& ni buat aq makin jatuh hati dengar suara budak kecik!..haha
COMELLLL la!! danial ni aq jage dye dari baby lg..comel tau sampai skang umur dah 5 tahun..makin nsem..^^ tengok orang yang jaga dye la *damn perasan


 si kecik Wan Mohammad Danial Fitri
 now da besa..

ohh dye la bdk laki kecik yg 1st ajak aq kuar makan malam same2..candle light dinner ke?haha 
so sweet la bdk kecik ni..^^
*pegi marrybrown je pun sbb nak makan smile potato..

#hati besar berkata-kata..kenape kita x sebaya ye?( haha gatal)
Links to this post








Links to this post