melancholic..:'/ ..


Links to this post
no words can explain how I feel today ..











p/s: I need you..really need you ..
Links to this post

La Pascualita..nama dia sedap kan..sebenar nye gadis cantik dalam gambar ni anak kepada cik Aziz yang duduk kota tinggi tu..:p teet!auta..
oke La Pascualita ni patung sebenarnya.tapi macam orang..citer pasal dia ni menarik hati ni gila tahap gaban..sampai citer dia ni aku nak masukkan dalam assignment CCT..tapi kene reject! duhh..ape seyh lecturer..consider la sikit, student mu ni suka sgt patung niaaa.. creative and critical thinking la ni.

Cerita tentang La Pascualita:
La Pascualita atau Little Pascuala ni nama manekin berpakaian pengantin di butik area kota Chihuahua,Mexico.

La Pascualita ni diletakan kat kaca depan butik ni selama 75tahun dan xde sorang pun yg berani pindahkan patung ni dari tempat dia..Tapi dia ni bukan manekin biasa..La Pascualita ni urban legend kat kota Chihuahua. Boneka ni pertama kali diletakan pada tahun 1930, dan memakai gaun pengantin yang indah & menarik setiap orang yg memandang patung ni.

Di tahun 1930, La Pascualita adalah boneka terbaik di kota tu. Setiap orang yang lalu butik ni, mesti x kan lepaskan pandangan dari wajah La Pascualita yang cantik, dua bola mata yang besar, dgn warna kulit yg cantik.

Lama kelamaan orang-orang yang pernah tgk La Pascualita ni mula berkata wajah boneka ni mirip sangat dengan owner butik ni , Pascuala Esparza.

Mula la orang berkata-kata(rumor). yang paling menarik ada orang sebut bahwa La Pascualita ni merupakan  manusia awet(mumia), mayat jenazah anak perempuan Esparza yang mati digigit labah-labah beracun. yang mati tepat pada hari pernikahannya, kemungkinan time dia memakai gaun pengantin yang kini di pakai oleh La Pascualita.

Kononnya orang berkata bahwa Esparza mengawet anak perempuannya itu selepas mati pada hari perkahwinan dijadikan patung kerana sayangkan anaknya tu

Esparza berkeras tolak rumor tu,tapi warga Chihuahua lebih percaya pada rumor yang semakin meluas, kerana keadaan boneka tu seperti manusia betul antaranya garis2 di tangan,urat2 di matanya..ni la jari La Pascualita tu..mana ada jari patung macam ni ada garis2 & kuku..tangan boneka ini sangat nyata, memiliki garis varises di kakinya.


Nama La Pascualita jgk dikenali sebagai sang manekin misteri. Cerita2 seram lain tentang boneka ni masih dihebohkan hingga kini. Di antaranya, boneka ni dapat hidup dan berganti posisi di malam hari, atau matanya akan mengikuti orang kemana pun ketika orang tu berada di dalam butik itu.


tapi kajian mengatakan:
The Museum of Hoaxes. La Pascualita –menurut situs ini- hanyalah boneka biasa, sebab mustahil untuk mengawetkan manusia dengan bentuk yang sangat sempurna. Ditambah lagi, kulitnya tetap mulus bak porselen sampai puluhan tahun.

~~ x tau la kenapa, hampa bila orang buat kajian cakap dia ni patung biasa je..=_=

aku mengharapkan La Pascualita tu manusia yang di awet jadi patung..cool gila weyh kalau betul..
sekian,


Links to this post

#np

So much craziness surroundin me
So much goin on, it gets hard to breathe
When all my faith has gone, you bring it back to me

When my head is strong but my heart is weak
I'm full of arrogance and uncertainty
When I can’t find the words
You teach my heart to speak
You’re shinin’ in the distance, I hope I can make it through
Cause the only place that I want to be
Is right back home with you

I guess there's so much more I have to learn
But if you're here with me, I know which way to turn
You always give me somewhere, somewhere I can learn
You make it real for me

You are the only one who saved me
That's why I've been missin’ you lately
‘Cause you make it real for me.

dedicated to:





















MahadirSaidun




Links to this post




setem -->>





Dear NurFarahAnnysa Azahari,
ini ada surat aku tinggalkan untuk kamu..:3

kehadapan gegeng yang disayangi,koff kofff(batuk macam orang tua)
sekiranya masa itu pendek..ini la surat wasiat untuk kamu..sudikah jadi pekerja beger saya seperti kita plan dulu?x)

harini puasa ke 9..& x sangka dah 3 kali puasa kita sambut bersama..cehh cehh x)..& x sangka jugak dah 5sem kita bersama..since masuk uitm ni,kau la sahabat yang sentiasa ada kat sebelah aku even masa part 1 kita x rapat sangat tapi kita sentiasa bersama..At first tgk kau ni mcm budak sombong & poyo je (ahaha tipu je la) sombong tu betul,actually nampak spt orang cantik yg x nak becampur dgn orang yg selebet macam aku ni..sebab kau selalu sorang macam aku sedey pedih kan..haha tp sorang dr kolej je la,sampai kelas kau peramah lagi2 dgn kembar kau class rep kita dulu tu..ingat abang kau sebab muka sama..aku kan suka perhati kan orang before kenal..stalker kan..haha

kita mula kenal & start borak time cari group assignment CTU,tapi x sama group pn..= ='' sbb kita ada 3 orang je..fuyooo..awal perkenalan kita time class agama(petanda yang baik tu..BFF) :p..since tu kita berkawan pergi kelas sama2..haha rindunye time part 1 weyh!..kau baik sangat & kau sgt kelakar hampir berjaya memutuskan urat kening aku n mengaktifkan organ dalaman aku untuk ketawa segala lawak kau n kau sgt2 caring,banyak2 member2 kita sebelum ni yang ada 7 orang tu,aku rasa kau sorang je yang sekepala dgn aku..yang lain tu hmm kenapa diorang lembut & baik sgt..aku x bole..maafkan saya<--ayat drama..aku suka 1 gamba kita time mass part 1..haha suka sgt time ni..

time part 1..lpas MDS..yang kiri plg cantik tu parin,then parah..:)

ni la gamba yg aku ske tu..tolong la adik 1kali publish-->


ni time puasa thn 2010 kan..baik kan kita pergi kelas pakai tudung :p..&start dari ni kita terus pakai tudung pergi kelas..
the latest of mogi..haha..cantik kan..:D 

sayangnye kat kau ni nyah!dah sampai sem 5 kita still together ohmaii..sweet kn..xD..sejujurnye,kau la semangat aku untuk terus ada kat US(uitm segamat) untuk naik sem 2 & seterusnya..mmg dari part 1 lg aku perlu kan kau je,sebab jatuh naik aku selama ni dengan kau je..kalau xde kau rasanye aku dah tukar kampus lain dgn bantuan pacik ku.ecehh..sampai sekarang pun aku perlukan kau..kasi la 10 orang adik bradik kau kt uitm ni *kipas,adik tuu tuu,annysa latiff ke sume aku tendang tepi..xde sape bole gantikan kau dan xkan ada yg sama..thanks sebab jadi bff aku..syukur sangat kat Allah sbb temukan aku dgn orang macam dia*tahan sebak (apehal lagu lappy ni sume lagu sedih2 yg kuar?) o_O 
hope sangat kita kawan sampai bila2 even dah lps habis dip ni..tinggal lagi 2 sem je masa kita :(..kalau bole aku nak amik degree sama dgn kau..bila kita dah habis dip ni,kau ingat aku lg x lepas ni?nnt kita bole rapat macam sekarang x?nnt kita bole jumpa selalu x?nnt...........(pehal mata masuk habuk ni *kesat2)... :'

kawan selamanya



sincerely,
sun


Links to this post
title tu..urmm..urmm..dah habis perah otak dah fikirkan,tapi yang keluar coconut shake je..eh?
so rasanye mr.sepet tu bole la jadi title untuk cter kali ni *mcm x related je..
14th july 12 adalah tarikh dimana saya telah berjaya menculik anak orang untuk diheret pergi ke melaka untuk dijual..haha tapi citer sebenarnye seperti diri sndiri kena culik..= =''
saya telah diperdaya oleh umpan yang merbahaya iaitu air ribena dan choc cadburry blackforest..:D
okeoke the main purpose ke melaka tu nak dapatkan sesedut air coconut shake original dr melaka kat pantai klebang tu..n mr.sepet la pemandu pelacong yang membawa kami ke sana..tapi malangnye sampai2 je kt kedai tu, kelapa dah habis & dah nak tutup..=____=
bole paham tak abg jual coconut shake hati dan perasaan saya yang datang jauh2 ni x dapat rasa air tu?..& dah lama teringin yang amat nak merasa air tu..hmm sedikit hampa~~ tapi xpe xdapat coconut tuuuu..sbaik ada buah yg sgt sweet sentiasa ada kat sebelah bersama cik panda cehh cehhh.. hye banana.. :)

eyhh..eyhh..muka ganas2 nak pergi mana haa?xD


kenalkan cik panda..comel kan..saya dapat dia ni dr 1 kotak atas meja bersama 1 card pesanan, tiba2 je ada..mungkin ini adalah 1 teka teki yang ditinggalkan dan perlu diselesaikan untuk mencari kewujudan cik panda ni(oke banyak berdrama la kau ni)..thanks cik sepet for gave me this cute cik panda..:) 
sepanjang hari tu la aku bawak cik panda ni jalan2 sana sini..eyh2 cik panda cakap la terima kasih..

Actually,coconut shake tu bole je dapat haritu ,tapi disebabkan kebijaksanaan & kegatalan hati ni yang mengada2 nak singgah jusco untuk mencari something err err *buat2 ingat..xde nak carik ape pun sebenarnye..-_- saje nak jalan2 tu yang jadi lambat sampai ke kedai tu..tp x sangka coconut shake tu cepat habis n cepat tutup kdai tu,x sampai malam pun,petang lg kot dah habis..deyy abang lain kali bawak kelapa banyak2 la nk jual tu........
sbaik la ada sutung favourite den nia dgn yogurt nyum2 sedap~~~..terubat hati yang lara ni..pstfff..:3
btw haritu sgt happy even x dpt coconut shake..tp dpt spend time dgn mr.sepet & cik panda jalan makan jalan makan pastu lepak main 'nighthawk'(guitar) nyanyi2 dgn suara kasar mcm ramli sarip time tu,nasib la sape dgr..:p


hye banana, hye cik sepet, hye cik rambut mohawk, hye abg retis..
thanks a lot mr.sepet bawak kami jalan2 & spend time sama2..appreciate sgt..
you're the best person I ever had..:)
l o v e y a . .







Links to this post
just remembering date & time we spent together with adik shishi ..
It was awesome,for our first date.:)
23june12..





i wish, i can record again,when you were playing byob song on guitar..


Links to this post
hari ni rasa sangat sangat sangat sangat down .______. hmmm..

kenapa senyuman ni mesti ada kt muka ni..?
rasa macam nak koyakkan mulut ni..



i need my mom,my soul,my man,..
why we all so far away?

Links to this post
tiba-tiba............
tangan lilin ni menghantui kepala otak ni..=,=
since tgk dekat genting, cuti sem haritu..benda ni cuba psyco aku..
''kenapa x nak buat dulu''
''kenapa orang da offer acah2 xnak,malu konon''
''kenapa tengok je''??
& dengan mengadanya tuan badan yangmempunyai tangan niii..
terasa teringin sgt..sgt..sgt..sgt teringin yang amat nak buat tangan lilin ni..sampai sekarang teringin lg nak buat tangan lilin niiii..<---nampak mengada betul..
btw..benda ni nampak awesome..& mungkin akan menjadi satu kenangan yang bermakna
& tangan lilin ni mengingatkan aku kat citer ''House of Wax''..oke cter ni lg cool
one day nanti mesti kena buat..
oke anyone jum teman buat sama x)
---------------------------------------------------the end--------------------------------------------





Links to this post
Hati ni dalam badan ada satu..tapi hati yang satu ni macam-macam bahagian yang wujud..
hati manusia ni unik macam-macam ada..hati yang baik,menenangkan,ikhlas tapi boleh jadi hati yang dengki,cemburu,hati yang merisaukan macam-macam lagi..tu semua akan jadi sifat buruk..
kalau boleh susun bahagian yang wujud dalam hati ni..
aku akan susun bahagian hati yang gembira,bersih,dan baik je..susun rapi-rapi..semua orang pun nak macam tu..
tapi kalau dah nama pun manusia,mesti ada baik buruknya..
hati yang ada sekarang ni sangat gembira..tapi dunia kan..tu semua sementara,..akan datang?
hati ni risaukan sesuatu..sesuatu yang tak sepatutnya muncul..
tapi perbuatan tu yang mengganggu..
hati ni lemah..lemah sgt..tiada perlindungan...


Links to this post
1 senyuman boleh sorok 1001 2 3 4 10 masalah yang kita ada..:)
orang x kan paham apa kita rasa, apa yang kita simpan, apa yang kita fikir, ape masalah kita..
so pilih untuk tersenyum sebab orang x kan paham & x perlu tahu pun..
bila kita senyum orang akan cakap kita happy.. good.. :)

*kawal emosi sikit please .. (.__.)
                                         (v   v)

Links to this post
14 June 2012..
dear friends..i love you all..thanks 4 pranks..
air meggi 1baldi korang mandikan aku..haha..memang nak kena peluk la korang..mandi sama-sama..x)
even birthday aku dah lepas 2 bln..korang still celebrate..terharu kot..trimas!especially to gegeng Farah Annysa and the geng Atiq,Ryhan,Kyna,Sandy,Qilla, Leeya & Zura..:)


arghhh busuk rambut bauu meggi...

15 June 2012
Dear heart,
ecehh..jiwang sikit please..xD oke mastermind seterusnya jatuh kpd owner shishi..
that day rasa terharu yg amat..ohmaii sweetnye awk ni..
thanks for celebrate my birthday yg dah lps 2 bln tuu..
rasa happy sgt..xsangka btl..
& thanks korang yg join plan sama tu..:)

Farah,Zaid,Runner & Banana 

hye..itu cik matahari..dah kena culik..

yeayy cake terhebat di alam semesta..I LOVE IT!!

thanks for everything..
i love you..



Links to this post
12jun2012
The rose is red.
The violet's blue,
The honey's sweet,
And so are you...
t h a n k s b a n a n a . . .


Links to this post
Fruittart FRuittart FRUittart FRUIttart FRUITtart FRUITTart FRUITTArt FRUITTARt FUIRTART..ehh?
oke lg selesa pggl fuirtart *huduhnye bunyi  xD 
made by me je bole pggl macam tu..
before masuk sem baru..aq try buat fuirtart ni sebab he likes it!ahaa..:D & tekak ni tiba2 macam mngada2 nak makan jugak..so try buat..
1st trial..:
nyum..nyumm..hey not bad la :3 <--sedapkan hati
okeoke mmg rupa dia huduh sikit sebab lupa nak beli buah so jumpa blackcurrant je dlm icebox..
kan bagus icebox aq produce blackberry..memang fuirtart aq paling feymes..*damn perasan..xD
uitt knpe kecik sgt?nama pun tgh try kan..buat kecik2 la..xsedap senang nak campak..haha

Final :


yeayy hasilnye..saya berjaya buat fuirtart terhebat di alam semesta *damn perasan lagi..
riak sgt tu cik kak..oke gurau je td..:3
ni la hasil betungkus lumus buat dr pkul 10 mlm sampai 3 pagi..
oii lamanye 5 jam..!
actually, xsmpai pun 5 jam..sebab 1 jam aq tgk cter hantu thailand..
seram weyh..tgk la kt citra <--promote
lg 1 jam tu saya mngalami masalah cokicoki x nak cair..kenapa kau bole beku haa..=,=
then tpaksa ambil choc simpanan aq,blackforest untuk digantikan..
nyumm sedap tau dalam dye ada choc..xD

this one..special for him..
*lebih 2 je kiwi tu..x)

RESEPI RAHSIA KEJADIAN FRUTART NI:
-ketika bakar pastri tengok cter hantu selama 1jam
-tambah channel lain spt superspontan..bole hilangkan takut..sampai biskut tu hangus..
-letak kasihsayang secukup rasa
-dilakukan dgn ikhlas

selamat mencuba ,sekian..

Links to this post

Links to this post
6 may 2012
he really comes :)
with mohawk hair style  ..
attack apparel shirt..
kaki encot2...>_<
and 'beg ajaib' in his hands..
for me?ya..*blushing2..:p

and that day..i see the greenlight from my mum..just look my mum's clothes la..haha..okeoke..xD justjoke..


see..the things in the 'beg ajaib'
hehe thanks a lot !!love it ♥♥

*dear wrapped things..huu..i really want to look & wear you..but i don't want to open this gift wrapping :3 really love it..sorry

Links to this post
you're my soul now adik shishi..hoho..*berangan kejap..:3
just sementara..okeoke..sedar diri sikit..
since dapat dari owner dia 23march12..oii bkn dapat terus..dapat jaga kejap..
start dari tu rasa macam..ohh awesome dapat jaga guitar org..
& appreciate sgt dpt pluang jge guitar ni..hehe..
so mmg sayang gila la..sbb adik shishi byk teman aku time study,tidur,time sedih down happy sume ada..
ohmaii da macam orang pula kau ni..kawin jom?haha

 1st day dapat pun da snap..hehe..:3 excited sikit please..
peneman tidur time last paper sorang2 dekat bilik..

hey hey..lagu ape ni..>_<

2may 2012..
date dating with adik shishi..haha..:) kesian asyik duduk rumah..so bawak dia jalan2..
hey bawak jalan dye ni..memang terasa handsome la..haha..(xtau macam kura2 org tengok dari belakang)..
tapi peduli ape..>_<
thanks a lot to owner dia..sbb kasi jaga..



l o v e y o u a d i k s h i s h i . .


Links to this post

yeayy..hari ni aku berjaya memujuk mama bawak kitorang 1 familly pergi airterjun..
^___^ memandangkan cuti hari pekerja kan...
& lagi pun memang dah lama x mandi sungai so memang excited dapat pergi..

punya la happy aku dengan cousin jumpa sungai..*jakun kot..haha
kitorang ketawa dari pintu masuk sampai terjun dalam sungai..>_< x betul dah..
tengah2 happy main keta api dgn cousin lompat kat batu sana sini..skali, tibe2 batu hilang,terus terjatuh kat tempat dalam..*semua salah batu =,=
dah la centimeter kami agak kurang tinggi..so tenggelam la kami bedua ni ishh!..
part ni memang mencabar la nak berenang balik carik tempat x dalam bila dah lemas tiba2..
otw terkapai2 carik batu, skali cousin ni tarik plak sebab dye neves sgt kot :p 1st time lemas terus x bole berenang..haha..dapat la sorang 5 6 teguk air sungai,lebih kot dari tu..taniah2..
memang orang kat sana x perasan time kitorang lemas tu sebab orang ramai sangat,dah la nak jerit mintak tolong 2 dalam air..baru jerit ''tol~~blurppppppp'' telan air -_-''
then dah x cukup nafas,time tu da fikir 'eishh jalan jgk lepas ni'..tapi try seboleh mungkin,tolak kuat2 cousin kt tempat yang dekat dengan batu*sampai juga akhirnya kaki dye nak berdiri.then baru bole berenang kt tempat ade batu..
fuhh selamat..pastu terbatuk macam nak mati..sakit hidung..

Effect dari kejadian tadi..terus terdiam..agaknye suka sangat tadi..hmm padan muka..
tapi aku happy jugak..still bole ketawa2 lagi..rasa mcm ''err kelakar je bole lemas''
btw,ape pun yang jadi..aku tetap suka sungai..yeayy nanti datang lagi..
-- ^____^ happy ending --




Links to this post
finally..cecah pun umur suku abad..ehh yeke?
20..(o.O) gemuknye nombor tu..aku x suke..warghhhh..>_<
okeoke macik suria terima kenyataan..dah xde lagi bunyi belas2..lepas ni puluh2 je sampai mati.. :3
btw Alhamdulillah sebab hidup lagi sampai 20 tahun..lepas ni banyak lagi benda nak kne kejar,kne perbaiki ,kne ubah untuk dapatkan hidup lebih baik..*membebel2 macam macik
Comment ala2 juri:
Birthday tahun ni..saya rasa dari segi sambutan agak kurang memuaskan mungkin faktor cuaca Malaysia yang panas sejuk xde salji,tapi dari segi ucapan yang diterima agak memberangsangkan hebat seperti game Chelsea vs Barca..Ehh??  >o<..

oke..special about this year birthday was celebrate my birthday at 'Bangkok Village' makan kenyang2 full with seafood & thailand food..but we don't eat cake..its oke maybe next time.. but tomorrow night,my cousin sgt kepoh haha woke me up ..ohmaiipanda eye ni nak tidur la..x) ..acah2 xbangun.. after 3 times she try..okeoke bangun ni pergi depan..then rupanye diorang nak makan cake & kena potong la..wwoahh *__* bangun2 tidur jumpa cake..wahhh cake..awesome..thanks mama for the tasty cake..
lagu happy birthday pleasee..>_<..


fuhhh..fuhh..happy birthday to me..haha

& rasenye..wish birthday this year paling best kot selama 20 tahun hidup..:3
ade yg advnce 21hrs wish :) xde awal lagi ke?.mama wish time pkul 12 pagi..wahh awal kot before ni siap terlupa lg bila birthday..haha..dpt wish dr fmly semua,kawan,bff,someone special#ehh dr akak shishi la..he played the song 'happy birthday' & '1234' with his guitar for wish my birthday..and it's so awesome!..:') thanks..

he made it for me..>_< haha comel what..


wanna say thank you so much to my family,friends,bff,owner shishi and akak shishi for made my day 
And that day was very special day to me..TQ
p/s:I LOVE YOU








Links to this post

you

hey..you did again,
and it's really surprise,
thanks..
Links to this post
hari ni keje aku 1 hari melepet je depan lappy..tapi otak aku begerak fikir macam2 oke*haa ingat aku xde keje sgt ke..
then terjumpa 1 gamba pulau ni...terus stuck mata aku kat situ...wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...(*o*)
oke!..aku jatuh hati kat pulau ni..
MABUL ISLAND,SABAH..





Pastu mula la aku ambil langkah poyo..=___= berangan-angan nak pergi sana sendiri..search punye search..
Hasilnye :
I)jumpe peta..google je.>_<.
oke kat sini yer suria..haha x jauh pun..:p kat malaysia jugak..

II)carik transport ke sana : mesti la naik flight..& aku malas carik harga tiket kat web air asia tu..so aku search2 jumpe la pengalaman orang yang dah pergi sana tulis dalam blog dia..
oke RM15.20 je sorang..hoho boleh2,masih mampu nak beli..kena tempah awal2..:)..
kenapa tawau?orang tu cakap situ paling dekat nak pergi pulau tu..


III) bajet nak tinggal sana..memandangkan aku rasa nak pergi sorang je ke sana..so cari la package2 yang sedia ada ala2 budak sekolah camtu..haha..
ade la jugak orang nk conduct aku pergi sana..x de la tersesat mana2..:D
& aku jumpe tempat best punye..KAPALAI DIVE RESORT..
 facilities,activity,price segala dia kasik..
#3 hari 2 malam,siap dgn dive total RM 1900!
oke nice..hukk hukk* batuk berdarah
total yang aku bajet bagus sumenye =,= :
tiket RM15.20
penginapan RM1900
duit nak berjimba lg..err err..
cincai2..RM 3000 la..
 hukk hukk<--- batuk berdarah lagi..

*cukup kot duit PTPTN Dua sem punye nak pergi sana..1 sem simpan RM 1500..haa buleh buleh..^o^
buleh sangat la,memang every sem tu aku makan pasir je..


ape yang menarik kat pulau ni??
xde sapa2 pulak cter pasal pulau ni..tapi tengok gamba je,da buat aku jatuh hati nak pergi sana
1more..err err sebab pulau ni cantik sgt!!!& jom la jumpa binatang2 laut..
oke ade sapa2 nak join x..jom sediakan RM3000 pastu kita gerak sama<--cakap macam bagus..
ni just plan yang cincai2 je..
btw..Mabul Island ni da jadik pulau idaman aku..& aku akan datang ke sana sendiri 1 day nanti..
orait..tunggu..
tunggu oke..tunggu aku kumpul duit siap2..


pleasee.. aku nak jumpa binatang ni..rasa macam hidup dalam dunia alien..>___<
sekian,






Links to this post