you

hey..you did again,
and it's really surprise,
thanks..
Links to this post
hari ni keje aku 1 hari melepet je depan lappy..tapi otak aku begerak fikir macam2 oke*haa ingat aku xde keje sgt ke..
then terjumpa 1 gamba pulau ni...terus stuck mata aku kat situ...wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh...(*o*)
oke!..aku jatuh hati kat pulau ni..
MABUL ISLAND,SABAH..





Pastu mula la aku ambil langkah poyo..=___= berangan-angan nak pergi sana sendiri..search punye search..
Hasilnye :
I)jumpe peta..google je.>_<.
oke kat sini yer suria..haha x jauh pun..:p kat malaysia jugak..

II)carik transport ke sana : mesti la naik flight..& aku malas carik harga tiket kat web air asia tu..so aku search2 jumpe la pengalaman orang yang dah pergi sana tulis dalam blog dia..
oke RM15.20 je sorang..hoho boleh2,masih mampu nak beli..kena tempah awal2..:)..
kenapa tawau?orang tu cakap situ paling dekat nak pergi pulau tu..


III) bajet nak tinggal sana..memandangkan aku rasa nak pergi sorang je ke sana..so cari la package2 yang sedia ada ala2 budak sekolah camtu..haha..
ade la jugak orang nk conduct aku pergi sana..x de la tersesat mana2..:D
& aku jumpe tempat best punye..KAPALAI DIVE RESORT..
 facilities,activity,price segala dia kasik..
#3 hari 2 malam,siap dgn dive total RM 1900!
oke nice..hukk hukk* batuk berdarah
total yang aku bajet bagus sumenye =,= :
tiket RM15.20
penginapan RM1900
duit nak berjimba lg..err err..
cincai2..RM 3000 la..
 hukk hukk<--- batuk berdarah lagi..

*cukup kot duit PTPTN Dua sem punye nak pergi sana..1 sem simpan RM 1500..haa buleh buleh..^o^
buleh sangat la,memang every sem tu aku makan pasir je..


ape yang menarik kat pulau ni??
xde sapa2 pulak cter pasal pulau ni..tapi tengok gamba je,da buat aku jatuh hati nak pergi sana
1more..err err sebab pulau ni cantik sgt!!!& jom la jumpa binatang2 laut..
oke ade sapa2 nak join x..jom sediakan RM3000 pastu kita gerak sama<--cakap macam bagus..
ni just plan yang cincai2 je..
btw..Mabul Island ni da jadik pulau idaman aku..& aku akan datang ke sana sendiri 1 day nanti..
orait..tunggu..
tunggu oke..tunggu aku kumpul duit siap2..


pleasee.. aku nak jumpa binatang ni..rasa macam hidup dalam dunia alien..>___<
sekian,






Links to this post
\(´▽`)/ yeayyy..happynye..
rasa macam terharu pun ade..ecehh..>__<..
bangun tidur je..tibe2 gatal tekak nak minum ais..then adik roomate ni nak kuar pergi jalan..
yess dah nice..order la choc blog 1!wee...
sekali coolblog tutup plak..=__= *hampa..
ehh x pe2..terus call..adik..'belikan teh'o ais boleh?'..bole..bole..
tunggu punye tunggu..pukul 11 p.m lbh2..
dia balik x bawak air pun sebab kedai da tutup ..=___= *hampa kali ke-2..
tekak ni tunggu dari tadi dengan harapan dapat merasa ais..memang haus gila..
so pilihan terakhir air gedegang kat bawah tu la..xde ais xpe la janji sejuk..
Suddenly,dapat text suruh turun nak jumpa kejap..ingatkan ape la..xpela, da sekali otw nak beli air tu..
x sangka pulak berbekalkan duit 50sen 3 keping sekali dapat mc'd 1 set..pehh..ni rezeki bro..haha
ade air..water..water..i need u cold water *jadik zombi kejap
wahhhhh air >o<!!  sob..sob..terharu ,ada jugak orang sudi bersusah payah malam2 belikan mc'd even xde mintak lgsg pun*agak bodek x?haha  ..dia ni ahli nujum apa?tau tau je tekak ni teringin apa..banyak kali plak 2..
'hye banana,tekak kita sama ke?' :D

btw..thanks sebab susah belikan mc'd ni,n susa je hantakan tengah2 malam..:)
terkejut pun ade..& appreciate sangat2..Alhamdulillah..
Actlly..agak lapar la bangun2 tidur tadi..tapi lebih ke arah haus..so hasilnye mcm ni la..kosong dah sumenye dalam masa **minit..haha..

#b4 ni da macam2 suprise, sampai heart attack pun ade..haha..

TQ: BANANA....

Links to this post
saya..saya...yerr saya..
sangat bengang bila makan blackforest chocolate tu tapi dalam dia x wujud langsung 1 jelly!langsung..xde langsung..tau x, xde langsung weyhhhhhhh!* iyer orang paham la nyahh..
warghhhhhhhhh!!!.. >o< macam nak mengamuk!..
benci la awak blackforest nr..TAK GUNA!TAK GUNA! TAK GUNA!!!!

perasaan dia macam ni...=____=
Links to this post
Even though, I'm looked happy
in the eye of people around me,
can smile,
can laugh,
I try to act like I'm strong enough,
but i can't ease the pain inside me,
and i feel empty.
Links to this post
terima kasih..terima kasih..terima kasih..kalau bole nak cakap 100x ulang x henti pun x pe..:)
just bersyukur sangat sebab ada orang yg selalu ada time susah & senang aku..
sob..sob..terima kasih kat Allah sebab temukan aku dgn diorang ni..:')
& orang yang ada & teman aku time aku down msti bff aku ni.. NUR FARAH ANNYSA

xtau la kenapa, kalau ade problem,aku akan amk masa lama baru jumpe kau & cter..haha..rasa macam x kuat..yela..call je pun kau tengok aku macam mana..isk..isk..dgn orang lain xde pun..
so utk jadik kuat..aku akan amik masa lama & da oke baru jmpe kau..
then nanti depan kau bole la aku bajet macam kuat,acah2 cool..pstfff..haha..
cbe on time aku ade problem kau ade depan aku..haihh..=3 malu nk cakap..
tp apa2 hal kau tetap di hati ku gegel..:') ecehh..thanks..i love u..
haa yang ni kak faz.nama betul dia NUR FAZILAH MUSTAPHA..dia ni roomate sem 3..tapi banyak2 roomate yang pena aku ade..dia la paling aku rapat..dia kenal aku lebih dari orang lain..luar dalam aku semua..& ape2 pun masalah aku selalu share jugak..dia selalu tolong aku time susah..& dia org yang sgt caring n baik..& now,kesian dye terpaksa teman aku n layan aku bila aku sedih..da la menyebok duduk bilik dye..da brpe hari ye jdk illegal dalam bilik dia ni..?= ='' *buat2 lupe haha..
btw kak..terima kasih sangat..kalau x de akk x tau la suria ddk tercongok kat bilik 2 sorang jadik monyet agaknye..haha..


thanks bff NAFIE NOOR AZMAN sbb kau selalu dgr problem aku even jauh pun..kau banyak kasi nasihat n semangat..kita kenal dari kecik zaman sekolah tadika lagi smpai sekolah rndah n now*act time skolah 2 xrapat pn ..tapi kita kenal da lama la kn..wee~~..& kau selalu ada time aku perlu kan kau..nasib kau la sllu dgr aku mmbebel kepoh2 n mcm2 lagi..tq..:')




oke ini bananananananana...:)..& dia, org yang selalu buat aku ketawa even x de mood cmne pun..'haih jangg oii..kasik la den sodih sikit..bru nampak den ni mcm org ado psaan..' haha..memandangkan mata dia ni adk brdik mata aku degil x reti tidur malam..so dia selalu teman ,borak,mmbahan je keje,crik pasal,kasi aku happy dgn 'shishidedalae' dye.,lg,lg dan lg..thanks banana..appreciate sgt2..!>_<




sayang ku sekaliannnn..wuu ADAH,TIARA HASBI,IZZATI AB..kenapa korang jauh sangat..??aku perlukan korang sangat2..tapi jauh macam mana pun..korang tetap ada untuk aku..korang tetap amik berat pasal aku..wuu sayang korang sangat2..terima kasih korang..korang mmg sahabat susa & senang dr zaman sekolah lagi..even kita sume da x serapat macam dulu x bole jumpa selalu..korang tetap diutamakan..wahh..
terima kasih korang..<3














DICE pun..thanks sgt2..& selalu ingat pesanan dice 2..:) TQ










walaupun camne susah pun selagi ada korang..aku akan cube jadi kuat dan tersenyum..kalau perlu ketawa cm orang gila pun bole, asalkan korang ada..:D haha
*btw ni post ni utk bff
untuk family semestinya diorang NO.1 dalam hidup aku..n x pernah lupa.
haa lagu ni aku letak khas utk orang yang dgr lagu ni..korang la tu..<3 <3





Links to this post
HAPPY SUNDAY!
wahh macam happy je tengok tajuk ni..yela happy.. :)
happy sangat hari ni..haha
terima kasih kat pacik sorang 2..dia yang buat aku happy gila xterkata hari ni..
sebab ape..sebab dye buat aku menggigil 1 badan tahan marah,tahan emosi,tahan air mata aku,segalanye la..
terima kasih gundut.. :D
mybe before ni banyak sangat benda yang aku diam dan simpan sebab nak jaga hati kau sampai 1 masa,dah x mampu lg..almost 1 year..*sigh it's a long time i'm waiting to be a part of you
i'm happy..yes happy..
so go on dengan life kau..
happy dengan dunia kau..aku dengan dunia aku..
& aku tumpang gembira .. :')



Links to this post
kenapa aku selalu berfoya-foya ketika final..kenapa aku selalu habiskan masa dengan tidur,makan dan buat perkara-perkara x sepatutnye..kenapa..kenapa..kenapa???? *bermonolog sendiri..
x kisah sume 2..& selalunye time final..msti ade 1 masalah yang selalu datang kat aku mngnggu otak,fikiran ,hati..'eyhhh! pergi jauh2 la'..time lain x nak datang.. :'( .. penat dengan semua ni.. penat jadik robot yang xde perasaan..dush3!! tmbuk muka sendiri..


nampak 2 macik..masa 2 terbang xtnggu kita..=__________= 
hye masa..mari la ke sini..stop la..x ready lagi nak jawap final..hmm..


mana pergi semangat aku yang dulu?? Ya Allah..bantu la hambamu ini menghadapi segala dugaan..
hanya kepadamu aku besujud meminta pertolongan..


Links to this post

I can't keep pacing...I need your blood tonight.You're so far from me,And I'm so weak inside.Come fly to me.I'll show you what it's like.When the full moon shines,We'll stop hearts together.

When we're conjoined at the lips,I feel alive,I feel undead.Pumping new life through these veins,Holding onto the finest thread.

Take my hand,Grip it tightly.Don't let go.I promise pain will pass you silently.Take my hand,Grip it tightly.Don't let go.With your neck,I'll kiss you violently.

To kiss my lips will leave you cold tonight.You'll need my blood,And I'll devote my life.Come fly to me.I'll show you what it's like.When the full moon shines,We'll stop hearts together.

It's just like me to attach affection to a second chance.So pull me any closer,And I can tell you how it ends.


Links to this post